Jongensbinnenplaats

Grenzend aan Mokum vindt u de Jongensbinnenplaats, dat zijn naam dankt aan het feit dat het vroeger de speelplaats voor jongens van het Burgerweeshuis was. Haast vanzelfsprekend wordt deze omgeven door gebouwen van historische waarde, die er een sfeervol geheel van maken. Midden in de binnenplaats staat een grote boom, die in bloei een prachtige toevoeging aan het geheel is.

De Jongensbinnenplaats dient overdag als terras van Mokum, maar kan na sluitingstijd exclusief gehuurd worden evenementen. Indien het weer het toelaat ontvangt u uw gasten hier in een oase van rust, midden in de drukke binnenstad. Indien de temperatuur aangenaam is en er toch een druppel uit de lucht valt, is het tevens mogelijk gebruik te maken van de galerij tussen Mokum en het terras; hier kunt u uw gasten buiten ontvangen, maar wel onder een overkapping.

De Jongensbinnenplaats is een populaire locatie voor feestelijke borrels en diners in de zomer. Deze locatie wordt over het algemeen verhuurd in combinatie met Mokum, bijvoorbeeld voor diners in combinatie met (trouw)feesten. Deze locatie is de hele week vanaf 17:00 uur exclusief te huren. Let op, buiten de openingstijden van het museum zijn er beveiligingskosten van toepassing

  • Oppervlakte
  • Sit-down dinner: 200 personen
  • Borrel: 500 personen
  • Walking dinner: 500 personen

Mogelijke evenementen OP DE JONGENSBINNENPLAATS

CONTACT

Heeft onze prachtige evenementenlocatie uw interesse gewekt? Via onderstaande button kunt u de brochure bekijken, waarin u meer informatie vindt over het Amsterdam Museum als evenementenlocatie, de tarieven en de mogelijkheden. Tevens inspireren wij u met enkele catering arrangementen; hierbij benadrukken wij graag dat deze slechts ter inspiratie zijn; het Amsterdam Museum behandelt iedere aanvraag als maatwerk en luistert graag naar al uw wensen. Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte ontvangen? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen, wij helpen u graag!

OPENINGSTIJDEN

Het Amsterdam Museum is dagelijks van 10:00 uur tot 17:00 uur. Onze locaties zijn ook buiten de openingstijden te huur. Let op, hierop zijn beveiligingskosten van toepassing.

ADRES

Amsterdam Museum Events
Kalverstraat 92
1012 PH Amsterdam

T: +31 20 5231 822
E: boekingen@amsterdammuseum.nl